به گزارش همشهریآنلاین به نقل از گاردین، چند روز پس از آن که اعلام شد واکسن آکسفورد/آسترازنکا فقط ۱۰ درصد در مبارزه با گونه جهشیافته ویروس آفریقای جنوبی اثربخشی دارد، حالا یک بحران تازه این بار برای واکسن آمریکایی کرونا پیش آمده است. ژاپن که برای آمادهسازی میزبانی از بازیهای المپیک تابستانی توکیو ۲۰۲۱ زیر فشار است، باید زودتر از خیلی کشورها فرآیند مایهکوبی یا واکسیناسیون مردم خود را پیش ببرد.
با این حال، نداشتن سرنگ ویژه تزریق واکسن فایزر به اندازه کافی باعث شده است وزارت بهداشت ژاپن میلیونها دوز از این واکسن آمریکایی را کنار بگذارد و قید استفاده از آنها را بزند. سرنگ استاندارد واکسن فایزر به گونهای طراحی شده است که نمیتواند ششمین و آخرین دوز واکسن را از بطریهای حاوی واکسن بیرون بکشد.
ژاپن ۱۴۴ میلیون آمپول واکسن کرونا از فایزر سفارش داده است که برای واکسینه کردن ۷۲ میلیون نفر کفایت میکند؛ با این پیشفرض که هر آمپول شش دوز واکسن کرونا دارد. بر اساس آنچه مدیران فایزر گفتهاند، هر فرد باید به فاصله سه هفته یکبار واکسن بزند تا ایمنی او برابر ویروس کرونا افزایش یابد.
اگر ژاپنیها بخواهند از سرنگهای استاندارد برای تزریق واکسن فایزر استفاده کنند، در هر بطری یک دوز باقی میماند و به این ترتیب، ۱۴۴ میلیون واکسن فایزر برای مایهکوبی ۶۰ میلیون نفر کافی خواهد بود. بحران کمبود سرنگ در آمریکا و اتحادیه اروپا هم جدی و رقابت برای خریدن سرنگ ویژه تزریق فایزر بسیار شدید است.
ژاپن در رویکردی محتاطانه کار واکسیناسیون مردم به ویژه پزشکاران و پرستاران را دیرتر از بسیاری کشورها آغاز میکند و هنوز یک هفته تا آغاز روند مایهکوبی در این کشور مانده است. واکسن کرونا از ۱۷ فوریه ابتدا به ۱۰ تا ۲۰ هزار پزشک و پرستار تزریق میشود و از میانههای مارس نوبت به ۳/۷ میلیون نفر دیگر میرسد.
واکسن آمریکایی فایزر تا چند روز دیگر تایید ژاپنیها را میگیرد و واکسنهای آسترازنکا و مدرنا در صف تایید قرار دارند که تایید دومی احتمالا تا میانههای بهار طول میکشد. ژاپن در مجموع برای ۱۵۷ میلیون نفر واکسن کرونا سفارش داده است.
نظر شما